Wkrótce XIII Turniej Piłki Nożnej im. Kazimierza Zachnika

30 stycznia w Miejskim Centrum Kultury i Sportu w Jaworznie przy ul. Inwalidów Wojennych 18 odbędzie się XIII Turniej Halowej Piłki Nożnej im. Kazimierza Zachnika. W turnieju mogą wziąć udział  amatorskie drużyny piłkarskie, w których grają wyłącznie członkowie związku z Regionu Śląsko-Dąbrowskiego NSZZ Solidarność.

Rozgrywki, organizowane przez Solidarność z jaworznickiego Zakładu Górniczego Sobieski, rozpoczną się o godz. 14.00. - Dla czterech najlepszych zespołów przygotowaliśmy indywidualne puchary i nagrody. W ten sam sposób nagrodzimy najskuteczniejszego strzelca i najlepszego bramkarza rozgrywek. Puchary za uczestnictwo w turnieju dostaną też tradycyjnie wszystkie drużyny - informuje Piotr Miś z Solidarności z ZG Sobieski.

Zgłoszenia do udziału w imprezie przyjmowane są do 27 stycznia. Wpisowe wynosi 300 zł od drużyny.

Jaworznicki turniej organizowany jest dla upamiętnienia nieżyjącego od ponad 11 lat Kazimierza Zachnika, członka prezydium Zarządu Regionu Śląsko-Dąbrowskiego, wielkiego pasjonata piłki nożnej i inicjatora piłkarskich rozgrywek związkowców.

Szczegółowych informacji o turnieju udziela Piotr Miś z Solidarności ZG Sobieski w Jaworznie, nr. tel. 32 618 56 82 lub 501 598 421.

bg