Votum - odszkodowania

Współpraca
Votum SA – NSZZ Solidarność Region Śląsko-Dąbrowski

VOTUM S.A. największą w Europie Środkowo-Wschodniej kancelarią odszkodowawczą. Aktualnie Spółka reprezentuje osoby poszkodowane w wypadkach komunikacyjnych, przy pracy lub w gospodarstwie rolnym, w wyniku których doszło do obrażeń ciała lub śmierci. Zapewnia także pomoc w dochodzeniu roszczeń w imieniu uprawnionych, sprawujących opiekę nad osobami, które w wyniku wypadku doznały najcięższych obrażeń, skutkujących np. stanem wegetatywnym. Reprezentuje uprawnionych w walce o zadośćuczynienie za zerwane więzi rodzinne, naruszenie prawa do życia w pełnej rodzinie.

Specjalistom VOTUM można również zlecić kwestie związane z dziedziczeniem funduszy zgromadzonych na kontakt Otwartych Funduszy Emerytalnych oraz subkontach ZUS. Poza tym firma oferuje pomoc poszkodowanym w zakresie szkód rzeczowych – zarówno tych w pojazdach, jak i w budynkach rolnych czy uprawach. Dotychczas firma udzieliła pomocy ponad 180 000 osób.

Wypadki przy pracy
Od lat VOTUM S.A. dochodzi należnych świadczeń dla osób, które miały wypadek przy pracy. Odszkodowanie uzyskuje zarówno z ubezpieczeń społecznych, jak i z ubezpieczenia OC pracodawcy.

Szkody rzeczowe
VOTUM dba o to, by zgłosić roszczenia o uzyskanie wszystkich należnych świadczeń odszkodowawczych z tytułu szkody wyrządzonej na mieniu przez innego kierującego. Spółka na rzecz swoich klientów dochodzi odszkodowań za zniszczony pojazd, odzież, bagaż. Występuje także o zwrot kosztów holowania, wynajmu samochodu zastępczego oraz parkingu dla zniszczonego samochodu.

Wypadki komunikacyjne
Zarówno pieszy, pasażer auta, jak i kierowca może uzyskać odszkodowanie za wypadek komunikacyjny spowodowany przez innego kierującego. VOTUM w imieniu swoich klientów dopełnia wszelkich formalności oraz walczy o uzyskanie wszystkich należnych świadczeń w najwyższej możliwej wysokości.

Choroby zawodowe
Zgłoś się do nas również wtedy, gdy stwierdzono u Ciebie chorobę zawodową, potwierdzoną przez opinię Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz orzeczeniem ZUS o ustalonym uszczerbku na zdrowiu wraz z decyzją o wypłacie jednorazowego odszkodowania. Pamiętaj, że prawo świadczenia z tego tytułu przedawnia się już po 3 latach od wydania orzeczenia przez Państwową Inspekcję Sanitarną. Tylko przed upływem tego okresu możliwe jest dochodzenie odszkodowania.

Wypadki śmiertelne
Firma VOTUM reprezentuje także członków bliskiej rodziny ofiar wypadków i na ich rzecz uzyskuje zadośćuczynienie za cierpienie po stracie bliskiej osób. Świadczenie to można uzyskać do 20 lat od wypadku, nawet jeśli sprawca wypadku nie był znany lub nie miał wykupionego ubezpieczenia OC pojazdu.

Zapewniamy kompleksową pomoc w uzyskaniu odszkodowania.

NIE WAHAJ SIĘ! ZADZWOŃ JUŻ DZIŚ PO BEZPŁATNĄ PORADĘ W SWOJEJ SPRAWIE.

andrzej.szmuc@votum-sa.pl, tel. 606 236 583
www.votum-sa.pl, bezpłatna infolinia 800 217 417

Tragiczny wypadek czterolatka i sprawiedliwość po 19 latach

Czy możliwe jest, aby 4-letnie dziecko, które w wyniku następstw wypadku straciło zdolność samodzielnego poruszania się, nie otrzymało od sprawcy żadnego odszkodowania i to mimo działania pełnomocnika, który miał uzyskać rekompensatę? Niestety tak. Marcin* przez blisko 20 lat pozostawał bez skutecznej pomocy.

Czytaj więcej o: "Tragiczny wypadek czterolatka i sprawiedliwość po 19 latach"

Odzyskana szansa na leczenie

Specjaliści z VOTUM S.A. po raz kolejny udowodnili, że możliwe jest uzyskanie odszkodowania nawet po 12 latach od wypadku. Sprawa odrzucona po pierwszym zgłoszeniu do ubezpieczyciela, zakończyła się przyznaniem poszkodowanemu zadośćuczynienia w wysokości 200.000 zł oraz dożywotniej renty w kwocie 8.000 zł wypłacanej kwartalnie.

Czytaj więcej o: "Odzyskana szansa na leczenie"

Doświadczenie nie chroni przed niebezpieczeństwem

Nawet najbardziej doświadczona osoba jest narażona na wypadek na terenie gospodarstwa rolnego. Przekonał się o tym pan Kazimierz, który przez całe swoje życie związany był z rolnictwem.

Czytaj więcej o: "Doświadczenie nie chroni przed niebezpieczeństwem"

Ponad 122 tys. zł dopłaty do odszkodowania uzyskane po latach

Ubezpieczyciele stosunkowo niedawno zaczęli uznawać prawo do zadośćuczynienia dla osób, których bliscy zginęli przed 3 sierpnia 2008 r. Świadczenia takiego można domagać się nawet do 20 lat od tragicznego wypadku.

Czytaj więcej o: "Ponad 122 tys. zł dopłaty do odszkodowania uzyskane po latach"

Ponad 30 tys. złotych odziedziczone z rachunku emerytalnego

Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z możliwości dziedziczenia funduszy zgromadzonych w ZUS i OFE. Natomiast ci, którzy znają swoje prawa, często mają problem z ich egzekwowaniem. Dopiero dzięki pomocy ekspertów wielu uprawnionych, nawet po latach od śmierci najbliższej osoby, odzyskuje należne im środki.

Czytaj więcej o: "Ponad 30 tys. złotych odziedziczone z rachunku emerytalnego"

Odszkodowanie dla rodziny ofiar pożaru

Instalacje elektryczne nie były poddawane systematycznym przeglądom, co obciążało właściciela budynku. W następstwie zgłoszonych roszczeń ubezpieczyciel podmiotu zobowiązanego przyznał na rzecz matki zmarłego kwotę 120.000 zł.

Czytaj więcej o: "Odszkodowanie dla rodziny ofiar pożaru"