Pomóż Martynce

Córka naszego kolegi z Solidarności 4-letnia Martynka Kaczmarek z Rybnika-Chwałowic walczy o życie z jednym z najbardziej złośliwych i śmiertelnych nowotworów o nazwie neuroblastoma. Po półrocznym leczeniu w ośrodkach w Katowicach, w Krakowie i we Wrocławiu okazało się, że dalsze skuteczne leczenie w naszym kraju jest niemożliwe. Martynce swoją pomoc zaoferowała klinika Greisfswald w Niemczech. Niestety koszt tej nowoczesnej terapii (chemioterapia połączona z immunoterapią) to około 1,6 mln zł. Dla rodziców dziewczynki to kwota astronomiczna. Nie są w stanie sami uzbierać tak ogromnej sumy, a czasu mają coraz mniej. Potrzebna jest solidarność i wsparcie wielu ludzi. Nawet niewielkie kwoty, ale wpłacone przez odpowiednią dużą grupę ludzi dobrej woli, pozwolą rodzicom Martynki zebrać wymaganą przez klinikę sumę.

Apelujemy do wszystkich członków śląsko-dąbrowskiej Solidarności, wszystkich ludzi dobrej woli o wsparcie. I Martynka, i jej rodzice wierzą, że z Waszą pomocą dziewczynka będzie mogła dorastać jak inne dzieci - bez ciągłego bólu, strachu i szpitali. Z góry dziękujemy wszystkim ludziom dobrej woli.

Pomóc Martynce można dokonując wpłaty na konto:
Fundacja Pomocy Dzieciom i Osobom Chorym “Kawałek Nieba”
Santander Bank
Tytułem: “1853 pomoc dla Martynki Kaczmarek”

wpłaty zagraniczne – foreign payments to help Martynka:
Fundacja Pomocy Dzieciom i Osobom Chorym “Kawałek Nieba”
PL31109028350000000121731374
swift code: WBKPPLPP
Santander Bank
Title: “1853 Help for Martynka Kaczmarek”

Aby przekazać 1% podatku dla Martynki należy w formularzu PIT wpisać KRS 0000382243
oraz w rubryce ’Informacje uzupełniające – cel szczegółowy 1%’ wpisać: